3 грудня з робочим візитом до Вінниччини завітали представники чеської компанії MEGA a.s., яку у вересні поточного року відвідала делегація Вінницької області, перебуваючи у Чеській Республіці з офіційним візитом.

Власник MEGA a.s. Любош Новак, фінансовий директор Іржи Труглаш та директор компанії МЕГА-УКРАЇНА Наталя Сторожилова прибули до Вінницької області, маючи на меті опрацювати можливі напрямки співробітництва  з вітчизняними виробниками молочної продукції, презентувати власну компанію та її здобутки.

Привітавши гостей на Вінниччині, голова облдержадміністрації Валерій Коровій презентував іноземним партнерам економічний та інвестиційний потенціал регіону, поінформував про основні показники, які характеризують стан економіки Вінницької області в поточному році та підтверджують те, що область впевнено утримує лідируючі позиції регіону, що найбільш динамічно розвивається.

Крім того, очільник області зазначив про зацікавленість з його боку у співпраці з чеським бізнесом, зокрема з бізнесом Ліберецького краю Чеської Республіки, адже поглиблення контактів між бізнес структурами є одним з пунктів Угоди про співробітництво між Вінницькою областю та Ліберецьким краєм.

Також цього дня в приміщенні Департаменту агропромислового розвитку, екології та природніх ресурсів ОДА відбулась робоча зустріч представників чеської компанії MEGA a.s. з представниками молокопереробної галузі Вінницької області. До участі також долучились директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко та директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природніх ресурсів ОДА Микола Ткачук.

Володимир Мережко представив присутнім чеських гостей та зазначив, що Вінниччина надзвичайно зацікавлена у розвитку співпраці з компанією MEGA a.s., оскільки надзвичайно важливим є контакт між бізнесом двох регіонів напряму. Крім того, очільник Департаменту анонсував можливу співпрацю чеської компанії з вітчизняними цукровими заводами, адже MEGA a.s. є лідером у виробництві мембран для технологічних установок, які обробляють розчини, як для лабораторних випробувань, так і для великих промислових компаній.

Презентуючи виробничі можливості MEGA a.s, директор представництва компанії в Україні Наталя Сторожилова розповіла представникам молокопереробних підприємств як за допомогою установок компанії можна здійснити переробку (демінералізацію) молочної сироватки та інші побічні продукти молочного виробництва шляхом електродіалізу. Це, у свою чергу, дозволить заощадити на витратах по утилізації відходів і отримати цінні речовини для подальшого використання.

У свою чергу, Микола Ткачук зазначив, що молокопереробна галузь Вінниччини щорічно переробляє півмільйона тон сировини і в структурі реалізованої продукції харчової промисловості регіону обіймає 20%. Найпотужнішими є такі відомі виробники як «Вінницький молочний завод «Рошен», ТОВ «Люстдорф», ТОВ «Літинський молокозавод», «Тульчинка» та Крижопільська філія ТОВ «Терра Фуд». Відтак, співпраця із виробниками обладнання є позитивною та необхідною.