Німеччина відзначає прогрес реформ, який робить Уряд України, і висловлює відданість питанню допомоги Україні у відновленні суверенітету та територіальної цілісності в умовах збройного протистояння з Росією. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Президентом Бундестагу Вольфгангом Шойбле. Зустріч відбулася в рамках візиту Володимира Гройсмана до Берліна.

«Знаю, що в Коаліційній угоді нового Уряду ФРН значна увага приділена Україні, підтримці нашої держави, підтримці наших реформ. Ми це цінуємо і вдячні за таку увагу до нашої держави», - сказав Володимир Гройсман.

У свою чергу Президент Бундестагу відзначив, що на рівні парламентської співпраці Київ завжди може розраховувати на підтримку Берліна.

Під час перемовин сторони обговорили перебіг економічних змін, плани щодо співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та основні орієнтири на 2019 рік. Також приділили окрему увагу ситуації в Азовському морі. Глава Уряду наголосив, що зараз треба вжити усіх необхідних заходів для стримування агресора.