"Ми не допустимо зриву електронного декларування. Я заздалегідь попереджаю і весь Уряд попереджає: у нас залишилося два місяці до завершення декларування. За цей час можливо зробити усе для того, щоб система працювала якісно і технічні можливості були достатні", - підкреслив Прем'єр-міністр.
Володимир Гройсман зазначив, що в країні було розпочато впровадження системи електронного декларування. Перший етап завершено – вищі посадові особи держави провели декларування. Тепер до 1 квітня близько двох млн інших категорій державних службовців мають подати свої електронні декларації.
Глава Уряду зауважив, що процес введення декларацій був надзвичайно складним, "тому що технічно НАЗК не підготувалося належним чином до повного впровадження цієї системи".
Прем'єр-міністр зазначив, що за наявною інформацією, Національне агентство з питань запобігання корупції лишається не готовим до упровадження другого етапу декларування.
За словами Прем'єр-міністра важливо, щоб 2 млн декларантів мали можливість технічно заповнити декларацію і щоб процес електронного декларування не було зірвано.
Глава Уряду наголосив, що знищення системи електронного декларування в країні є неприпустимим.
У зв'язку з цим Прем'єр-міністр доручив Міністру Кабінету Міністрів, Міністру юстиції, керівникам Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Державного агентства з питань електронного врядування проаналізувати ситуацію щодо підготовки до другого етапу електронного декларування у країні та виробити комплексні рекомендації.
"Давайте відпрацюємо комплексні рекомендації, якщо треба, затвердимо їх Урядом і кожному скажемо, що потрібно зробити, для того, щоб не "завалити" систему електронного декларування у країні, яка так важко давалася", - підкреслив Володимир Гройсман.
"Вона має бути збережена і, більше того, вдосконалена. Ця система має бути доброзичлива для усіх користувачів - і тих, хто заводить туди інформацію, і тих, хто отримує з неї інформацію для публічного доступу", - наголосив Прем'єр-міністр.