Генеральний Консул України у Торонто Андрій Веселовський, завдяки особистому сприянню якого відбувається візит офіційної делегації Вінниччини до Канади, прийняв представників області в дипломатичній резиденції та ознайомив лідерів бізнесу Вінниччини із діяльністю відомства.

Андрій Веселовський запевнив підприємців області у тому, що започаткувати нову справу в Торонто цілком реально, адже інфраструктура міста, споживчі потреби канадців не задоволені повністю, і тому канадський ринок відкритий для нових ідей та їх реалізації.

Також вінницькі підприємці, які є учасниками громадської організації «Вінницькій бізнес – клуб», зустрілися 19 листопада із представниками Канадсько – Української торгово-промислової палати, що діє у Канаді на правах Корпорації  з 1993 року. Палата постійно працює над збільшенням своїх учасників, відкриттям нових офісів та штаб-квартир як в Україні, так і в Канаді, розробляє нові проекти та допомагає бізнесменам обох країн втілювати їх в реальність.

Один із результатів роботи – участь Палати у започаткуванні Зони вільної торгівлі між нашими країнами, постійні консультаційно – дорадчі зустрічі і бізнес – форуми, пошук партнерів з обох сторін для підтримки бізнесу, вдалого інвестування, якісного товарообігу між нашими підприємцями.

В ході зустрічі, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій відзначив, що товарообіг між Канадою й Вінниччиною нарощується. До прикладу, цьогоріч він склав майже 2 мільйони доларів США. Голова обласної державної адміністрації також провів презентацію бізнес-потенціалу області.

Очолює канадсько-українську Торгово-Промислову Палату пан Зенон Потічний, який також є керівником всесвітньовідомої  нафтовидобувної та переробної компанії «Шелтон». Ця людина невтомно підтримує економічні інтереси України у просуванні нашої держави на світових ринках. Зенон Потічний надав конкретні пропозиції підприємцям Вінниччини для розробки подальших дій по виходу на канадський ринок, а також запевнив делегатів у всебічній підтримці вінницьких підприємців.