19 листопада, під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА.

Під час апаратної наради Андрій Гижко акцентував увагу на ключових аспектах реформи децентралізації в області, зазначивши про підсумки засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка та за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Зокрема, значна увага була приділена об’єднанню територіальних громад з урахуванням принципів економічної доцільності та економічної самодостатності, подальшого формування планів перспективного розвитку територій.

Андрій Гижко також відзначив позитивні результати діяльності об’єднаних територіальних громад Вінниччини ну різних напрямках, включаючи медичну та освітню галузі.

На нараді  керівники відповідних структурних підрозділів ОДА проінформували  про стан справ в області за різними напрямками. Зокрема, щодо реформування медичних закладів первинної ланки, ситуації з виплатами субсидій, розвитку освітньої галузі в області, надання дотаційних виплат населенню за державними програмами тощо.

За словами заступника  директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Надії Марусяк, на сьогодні 43 медичні заклади первинного рівня вже стали некомерційними підприємствами. Триває реформування медзакладів вторинного рівня та розпочато перетворення медичних закладів третинного рівня на некомерційні підприємства.

Під час засідання також було обговорено ключові питання щодо виплати субсидій. За словами директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталії Заболотної, на сьогодні субсидіями користуються майже 169 000 домогосподарств області. Щодо забезпечення житлом учасників бойових дій з числа учасників АТО, з числа учасників бойових на території інших держав, а також учасників АТО-переселенців, відповідно до Програми Уряду, то на сьогодні 22 родини з 29, що належать до зазначених категорій, вже придбали житло.

Наталія Заболотна також розповіла про забезпечення пакунками малюка в області. За її словами, на сьогодні в області вже видано 2518 пакунків малюка.

У свою чергу, в. о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк поінформував про ситуацію в освітній галузі, підкресливши важливе значення створення опорних шкіл, кількість яких в області становить 35. За його словами, цьогоріч на підтримку опорних шкіл Урядом було виділено 18,1 млн. грн., які було залучено на придбання відповідного обладнання для математичних класів.

Під час наради директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук поінформував про перебіг осінньо-польових робіт в області та надав докладну інформацію про дотаційні виплати населенню за державними програмами.

У свою чергу, директор Департаменту жилово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков розповів про перебіг опалювального періоду в області, а також ознайомив присутніх з підсумками розширеної наради щодо безпеки руху в осінньо-зимовий період.

Підсумовуючи результати засідання, перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко дав ряд доручень  керівникам структурних підрозділів  щодо вирішення питань за різними напрямами.