15 листопада, в Піщанському районі відкрито відділ прикордонної служби «Грабарівка».

На урочисте відкриття нового підрозділу прибули голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, директор департаменту цивільного захисту Сергій Вовченко, керівник апарату облдержадміністрації Валерій Бойко, начальник Могилів – Подільського прикордонного загону, полковник Юрій Василик, голова райдержадміністрації Олександр Крижанівський, голова районної ради Дмитро Чвалюк, голова Могилів – Подільської райдержадміністрації Олег Китасюк, жителі місцевої територіальної громади.

«Відкриттям ще одного відділу прикордонної служби ми завдячуємо керівництву Вінницької області. Завдяки фінансовій підтримці обласної влади нам вдалося здійснити ремонт та оновлення будівлі. Тож висловлюю щиру вдячність за підтримку та допомогу», – зазначив під час урочистого заходу начальник Могилів – Подільського прикордонного загону, полковник Юрій Василик. Відтак, нагородив грамотами та відзнаками військовослужбовців відділу.

Прикордонників та жителів громади з приємною подією привітав голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«Ми живемо в час великих викликів. І особливе місце в системі територіальної оборони Вінниччини займає наш Могилів-Подільський прикордонний загін. -  відзначив Валерій Коровій. -  Мине багато років і наші внуки та  правнуки гортатимуть сторінки історії, повертатимуться до цих днів і дадуть оцінку тому, що ми зробили,і  що повинні були зробити. І те, що ми сьогодні бачимо – це є велика заслуга всіх, і керівництва, і органів місцевого самоврядування, і органів виконавчої влади».

З нагоди урочистої події очільник ОДА вручив окремим військовослужбовцям підрозділу Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради.

А по завершенню урочистої частини та перерізання символічної стрічки усі присутні мали змогу оглянути приміщення підрозділу та виставку зброї, техніки й засобів охорони кордону.