Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман поставив перед керівництвом НАК «Нафтогаз України» та компанії «Укргазвидобування» завдання активно нарощувати видобуток власного газу, запускати нові свердловини, довести показник обсягів до 20 млрд кубометрів на рік і таким чином забезпечити виконання стратегічної мети – досягнення повної енергонезалежності держави. Відповідні доручення були озвучені під час спеціальної наради за участю учасників ринку, парламентарів та членів Уряду.

Глава Уряду відзначив, що від сьогоднішніх дій газовиків залежить, як швидко Україна перестане імпортувати дороговартісний газ з інших країн і долати вплив ціни імпортного палива на ситуацію всередині країни. І хоча всі розуміють важливість переходу на власний ресурс, підходи до вирішення питання з боку державних газових монополій набувають ознак формальності.

«Дуже важливо забезпечити власну енергонезалежність. І видобування українського газу має зростати. Ми виконали всі необхідні умови - змінили законодавство, запровадили нові аукціонні процедури. Зі свого боку все зробили для того, аби цифри в 20 млрд кубометрів видобутку досягти. Але я бачу, що з боку «Укргазвидобування» є дещо формальний підхід щодо досягнення цих цілей, - сказав Володимир Гройсман. – Сьогодні провів нараду – аби підвести риску під тим, що зроблено, і поставив нові завдання. Мені потрібна енергонезалежность держави. І від наших дій сьогодні залежить – як швидко ми цього досягнемо».