На цьому наголосив голова облдержадміністрації  Валерій Коровій під час наради з головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення та головами об’єднаних територіальних громад, яка відбулась 6 листопада у приміщенні Сосонської СЗШ І-ІІІ ст. Вінницького району.

На нараді були розглянуті питання:

  • Підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання за 2018 рік;
  • Виконання обласного бюджету 2018 року та пріоритетні напрямки формування обласного бюджету на 2019 рік;
  • Про новий порядок призначення житлових субсидій для населення;
  • Україна: між Томосом і автокефалією.

В ході наради голова ОДА наголосив: « Успіхи кожного з вас – це успіхи всіх, проблеми когось одного – проблеми всіх. За прогнозами, 2018 рік буде найуспішнішим в економічному плані:в будівництво та реконструкцію доріг інвестовано  2,7 млрд.  грн., наступного року буде 5 млрд. – такого ще не було…Вінницька область  цьогоріч є абсолютним лідером по всім показникам аграрної галузі, в області вже намолочено 5млн.400 тис. тонн зернових , а очікується  не менше 6 млн. тонн. – абсолютний рекорд за всю історію Вінниччини».

Очільник області зупинився також на успіхах регіону в інвестиційній діяльності, створенні нових робочих місць та конкурентного середовища на ринку праці; в реформуванні первинної ланки медичної галузі, що дозволило в рази підняти заробітну плату сімейним лікарям та медичним сестрам. Позитивні тенденції відмітив  голова ОДА в сплаті за  земельні паї орендодавцям ( на Вінниччині ця цифра сягає 8.5%, проти 5% у сусідній Хмельницькій області).

«За земельні паї люди в сільській місцевості вже отримали на руки 4 млрд. грн. доходів. Це дуже красномовна цифра»,- підкреслив  Валерій Коровій.

 Голова ОДА також нагадав, що у 2018 році, за підтримки Уряду, завершено довгобуди та  введено в експлуатацію  три нові сучасні школи: у Зведенівці, Михайлівці та Сосонці.

Учасники наради мали змогу оглянути приміщення та ознайомитись із організацією навчально-виховного процесу Сосонської СЗШ І-ІІІ ступенів.

Голови РДА та керівники об’єднаних територіальних громад оглядали класи, оснащені сучасним обладнанням, спортивну залу, їдальню, а також спілкувалися з учителями та учнями.

На завершення наради  окремим головам  райдержадміністрацій були вручені почесні грамоти від Департаменту інформаційної  діяльності ОДА та Асоціації редакторів друкованих ЗМІ області.