«У суботу була підписана важлива, історична Угода між Державою Україна та Вселенською Патріархією, яка гарантує утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви та надання їй Томосу про Автокефалію», - заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, 5 листопада.

За його словами, «це відповідь усім маловірам-скептикам та тим, хто за криваві гроші Кремля озвучують з екранів проросійських телеканалів темники про те, що Єдина Помісна Церква не буде створена».

Голова Верховної Ради України передбачає проведення Всеукраїнського архієрейського об’єднавчого собору до кінця листопада: «Зло біснується бо ми творимо! З Божою поміччю! Ми впевнено йдемо до нашої вікової мети - створення Єдиної Помісної Української Православної Церкви. Підписана Угода дає мені впевненість, що ще до кінця листопада буде проведено Всеукраїнський архієрейський об'єднавчий собор».

А.Парубій наголосив: «Жодні темні сили вже не зможуть зупинити цей процес! Адже цього прагне Український Народ. І, вірю, нам помагає Бог!».

Голова Верховної Ради України А.Парубій висловив подяку Вселенському Патріарху Варфоломію «за його батьківську опіку над українським народом та майбутнім нашої Помісної Церкви».