Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, вітаючи гостей урочистої церемонії у четвер, сказав, що країна живе у справді історичний період: «Відроджуємо українську церкву, українську мову, відроджуємо українське книговидання». За його словами, багато з цих ключових рішень приймається тут, у Парламенті, у тому числі і закон про підтримку української книги, зауваживши, що «ніколи б ці закони не мали б ніякої перспективи, якби не відчайдушна робота та відчайдушна праця» причетних до цієї справи.

А.Парубій зазначив, що сам він щойно закінчив читати книгу «Атлант розправив плечі», а «сьогодні з нетерпінням чекає вечора, аби розпочати читання книги Люко Дашвара».

Голова Верховної Ради України вручив Грамоти Верховної Ради України та цінні подарунки найкращим видавцям і найкращим видавництвам української книги за їхній особистий внесок у розвиток поліграфічно-видавничої справи, сумлінну працю і високий професіоналізм.

Голова Верховної Ради щиро подякував видавцям від імені усього Парламенту за їхню роботу на благо України, за розвиток української мови, української книги. «Особливо хотів би подякувати за акцію передачі українських книжок на Схід, де триває війна за нашу незалежність, за нашу ідентичність, духовність, - сказав він. – Неможливо в цій війні перемогти танками чи автоматами, бо війна, яку розпочав Путін, – це війна за серця і розум людей». «Своїми книгами, своїм словом ви несете український світ і по Україні, і за її межами», - підкреслив Голова Парламенту.

Окрему подяку від себе, як Уповноваженого Президента України з питань врегулювання ситуації на Донбасі, Ірина Геращенко висловила усім видавцям та, зокрема, Голові Держтелерадіо Олегу Наливайку за акцію «Бібліотечка для Донбасу». «За чотири роки зібрано більше тридцяти п’яти тисяч книжок і передано шпиталям, військовим частинам,внутрішньо переміщеним особам, школам на лінії зіткнення», - повідомила Перший заступник Голови Верховної Ради України. 

І.Геращенко також зазначила, що закінчила читати книгу «Купіть книгу - вона смішна»(«Видавництво «Фоліо»), яку написав український політв’язень Олег Сенцов. «Я дуже мрію, так само як міг колега Андрій Парубій, отримати особистий автограф на цій книжці її автора – Олега Сенцова», - сказала вона і підкреслила, що необхідно докласти усіх зусиль для того, щоб його звільнити.