12 жовтня, в приміщені обласній філармонії імені Леонтовича відбулися урочистості з нагоди відзначення в області Дня захисника України.

День захисника України, який відзначається відповідно до Указу Президента України від 14 жовтня 2014 року №806/2014 «Про День захисника України», – це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати історичні перемоги попередніх поколінь, які своїми бойовими звершеннями здобували та відстоювали свободу та незалежність України.

В урочистостях взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій,голова обласної Ради Анатолій Олійник,міський голова Сергій Моргунов, військовослужбовці Збройних сил України, учасники антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході України, волонтери, духовенство, громадськість.

«Ми пишаємось вами, нашими захисниками, вашою мужністю та патріотизмом, і відчуваємо глибоку вдячність за професіоналізм, відвагу та відданість військовому обов’язку, які ви демонструєте в цих нелегких обставинах. Я дякую всім, хто стоїть сьогодні на захисті нашої держави: військовослужбовцям Національної гвардії, Повітряних сил Збройних сил України, нашим прикордонникам, волонтерам, усім тим, хто за покликанням серця в такий відповідальний для держави період став до лав захисників рідної землі. Здоров’я вам, миру, сімейного затишку та добра!», – зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

З нагоди відзначення в області Дня захисника України кращим військовослужбовцям Збройних сил України та учасникам антитерористичної операції на сході України вручили Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної Ради з виплатою грошової винагороди та квіти.

Окрім того, за значний внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу військових частин і підрозділів Збройних Сил України та активну громадську позицію, Митрополита Вінницького і Барського Української православної церкви Симеона, в миру - Володимира Шостацького нагороджено відзнакою Міністерства оборони України – медаллю «За сприяння Збройним силам України».

Завершилися урочистості святковим концертом за участю кращих співаків, самодіяльних та професійних колективів, фольклорних гуртів та хорових ансамблів Вінниччини.