Сьогодні, 24 вересня, під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбулась щопонеділкова нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА.

Значна увага під час апаратної наради була приділена кадровим та структурним змінам, зокрема, відповідно до розпорядження Президента України Петра Порошенка 149/2018-рп, оприлюдненого 20 вересня на сайті офіційного інтернет-представництва Глави держави, гoлoвoю Кoзятинськoї райoннoї державнoї адміністрації Вінницькoї oбласті призначено Юрія Слабчука.

Крім цього, відбулися зміни у розмежуванні повноважень щодо експлуатаційного утримання доріг загального користування державного та місцевого значення.

Нагадаємо, що протягом 2017 року Урядом було прийнято ряд реформ, які передбачають нову систему фінансування на автодороги загального користування з урахуванням процесу децентралізації. Відтак, дороги державного значення залишились на балансі Служби автомобільних доріг у Вінницькій області, натомість, з 1 січня 2018 року, 7500 км доріг загального користування місцевого значення передано на баланс Вінницької обласної державної адміністрації.

Відтак, з метою розмежування повноважень, на сьогодні створено управління дорожнього господарства ОДА та ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області». Новостворене управління є розпорядником коштів, натомість, державне підприємство – замовник виконання робіт та надання послуг на дорогах загального користування місцевого значення. В. о. начальника управління дорожнього господарства ОДА було призначено Олега Бабія.

Під час наради Андрій Гижко також поінформував про те, що Урядом було  схвалено проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», що передбачає подальший розвиток пріоритетних напрямів.

На нараді також обговорили забезпечення населення «пакунками малюка». За словами заступника директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Олександра Мельника, наразі отримано 369 комплектів, які частково направлено до районів та до управлінь соціального захисту, а також до пологових будинків області. «Пакунок малюка» призначено для новонароджених малюків, які виписуються з пологових будинків, починаючи з 1 вересня поточного року.

Стосовно ситуації в закладах охорони здоров’я, то, за словами заступника директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Надії Марусяк, на сьогодні спостерігається зростання заробітної плати сімейних лікарів у тих закладах «первинки», які працюють за договорами з НСЗУ. Так, протягом останнього місяця, 87 лікарів області отримали заробітну плату від 11 до 15 тис. грн., 53 лікаря – від 15 до 18 тис. грн., натомість, 28 сімейних лікарів отримали понад 18 тис. грн. заробітної плати. За словами Надії Марусяк, 146 медсестер отримали заробітну плату від 6 до 9 тис. грн., 31 медсестра – від 9 до 11 тис. грн., а 19 медсестер отримали понад 11 тис. грн.

Надія Марусяк також поінформувала про ситуацію стосовно рівня захворюваності дитячого населення на кір. За словами посадовиці, в області є достатня кількість доз вакцин для проведення щеплень.

Під час наради начальник ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук поінформував про ключові заходи, спрямовані на зниження кількості випадків сказу диких тварин в області. За словами посадовця, відповідні заходи не несуть шкоди здоров’ю населення.

У свою чергу, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук розповів про перебіг сільськогосподарських робіт, пов’язаних з продовженням посіву озимих зернових, збиранням пізніх культур, а також поінформував про подальшу реалізацію державних програм для населення.

Під час апаратної наради присутні також заслухали питання щодо реалізації стартапів, підготовки до опалювального періоду, монетизації субсидій.

Підсумовуючи засідання, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко дав ряд доручень  керівникам структурних підрозділів за різними напрямами.