Верховна Рада України у четвер нинішнього пленарного тижня планує розглянути питання направлення до Конституційного суду законопроекту 9037 щодо стратегічного курсу України на членство в ЄС та НАТО. Про це повідомив Голова Верховної Ради України А.Парубій на початку засідання Погоджувальної ради у понеділок. За його словами, також передбачається розгляд законопроектів щодо скасування депутатської недоторканності і документів щодо перейменування Кіровоградської і Дніпропетровської областей у рамках закону про декомунізацію.

«Це дасть нам змогу зробити день змін до Конституції, і щоб ми змогли цього дня пройти всі ці напрацювання, які протягом багатьох місяців, а інколи й більше року, напрацьовувались», - сказав він.

Голова Парламенту наголосив, що за результатами консультацій із фракціями більшість «висловила згоду з необхідністю закріпити у Конституції прагнення України набути повноправного членства в НАТО та ЄС».

А.Парубій зазначив, що до Парламенту надійшли висновки Конституційного суду щодо законопроектів, якими пропонується скасувати депутатську недоторканність.

Голова Парламенту нагадав про «свою незмінну позицію», щодо необхідності оновлення складу ЦВК, і повідомив, що «є домовленість обговорити це питання у фракціях для подальшого розгляду у сесійній залі».

Голова Верховної Ради повідомив, що у четвер Президент України виступить у Парламенті зі щорічним посланням «Про внутрішнє та зовнішнє становище України у 2018 році».

 Нинішнього пленарного тижня, за словами А.Парубія, народні депутати повинні ухвалити порядок денний поточної сесії.

Передбачається, що у п'ятницю у Верховній Раді України Кабінет Міністрів презентує проект бюджету на наступний 2019 рік.