Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 17 вересня провів традиційну щопонеділкову нараду з директорами департаментів та служб Вінниччини.

Керівник ОДА заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними галузевими напрямами та озвучив низку доручень очільникам окремих підрозділів облдержадміністрації.

Валерій Коровій, зокрема, наголосив на необхідності посиленої уваги до усіх питань, які стосуються завершення календарного року.

«У нас є всі можливості, щоб 2018 рік став найуспішнішим для області. Тож маємо чітко спрацювати за всіма пріоритетами та довести до логічного завершення усі наші плани», - підкреслив очільник Вінниччини.

Також під час наради директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович повідомила, що мешканцями області укладено вже понад 1 мільйон декларацій із сімейними лікарями.        

Директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна, у свою чергу, інформувала, що з 1 жовтня поточного року очікуються зміни до Постанови, що визначає порядок призначення громадянам житлових субсидій. За її словами, прогнозовані зміни спрямовані на зниження бар’єрів за окремими позиціями, до прикладу, в питаннях житлових площ субсидіантів, щодо складних життєвих обставин  громадян тощо.

Разом з тим, в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк торкнувся проблематики доставки профільним Міністерством учнівських підручників: із загальної потреби у 18,8 тисяч на сьогодні в область надійшло лише 4,2 тисячі підручників.