Відповідальність і конкретні справи потрібні сьогодні Україні задля підтримки зростання і зміцнення. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на 15-ій щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії. 

«З чого складається майбутнє? З сьогодення і нашого бачення того, яким ми хочемо його зустрічати. Але майбутнє пов’язане з відповідальністю. Це те, чого не вистачає Україні. Відповідальності. Не просто гучних і якісних промов, а конкретних справ», - сказав Володимир Гройсман.

Він нагадав, що рік тому – під час 14-ої зустрічі - він анонсував проведення п’яти ключових реформ – в освіті, медицині, пенсійному забезпеченні. І всі вони наразі на тій чи іншій стадії запровадження. 

«За цей рік нам вдалося утримати стабільність і почати проводити реформи. Сьогодні важливо сказати, що зобов’язання виконуються. Чи стало майбутнє легше? Ні. Перед нами є виклики. Виклики безпеки і внутрішні виклики. Ми входимо в процес нових виборів. І ми знову перед вибором – як іти далі і де наша мета. І наша ціль - європейська родина. Тож нам треба відповідати цій цілі», - додав Володимир Гройсман.

«Фундаментальні основи нашої безпеки – сильна армія, сильна національна економіка, яка має серйозний потенціал, демократія і демократичні інституції. І майбутні  вибори – це тест на демократію, право вибору і верховенство закону», - запевнив Глава Уряду.

За його словами, позитивна динаміка в економіці вже відчутна. Зростання за другий квартал становить 3,6%. А далі – серйозна робота з поліпшення ділового клімату, залучення інвестицій, в тому числі через приватизацію, зменшення інфляції і продовження фундаментальних реформ.

«Реформи потребують лідерства. Було б добре, якби українські політики мали силу об’єднуватися навколо реальних завдань, які стоять перед державою. Тут не питання рейтингів, тут питання майбутнього нашої держави, - сказав Володимир Гройсман. -  Тож час ухвалювати відповідальні рішення», - зазначив Володимир Гройсман.