Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі у п’ятницю з делегацією Атлантичної ради на чолі з її віце-президентом Деймоном Уілсоном заявив про зацікавленість Українського Парламенту у продовженні співпраці із залучення експертного потенціалу Атлантичної Ради з метою сприяння розвитку українсько-американського співробітництва і в реалізації проектів на підтримку реформ, гуманітарних, освітніх та економічних ініціатив в Україні.

Голова Парламенту наголосив, що «Сполучені Штати є ключовим стратегічним партнером нашої держави, а наші відносини динамічно розвиваються і охоплюють широкий перелік сфер взаємодії».

Він зауважив, що це стосується, насамперед, викликів, пов’язаних з агресією Росії проти української держави та намаганнями Росії протиставити себе всьому демократичному світу.

Андрій Парубій висловив думку, що «авторитет, інтелектуальні можливості, а також дискусійний майданчик Атлантичної Ради могли б бути дуже корисними в просуванні пріоритетних питань двосторонніх відносин і поширенні об’єктивної інформації щодо російської агресії та розвитку української держави». Голова Верховної Ради наголосив, що Україна є послідовною в своїх діях, спрямованих на утвердження демократичних інституцій та верховенства права, боротьбу з корупцією, модернізацію економіки та інфраструктури.

Своєю чергою, пан Деймон Уілсон заявив, що Атлантична Рада «готова до співпраці з Україною, і ми розуміємо, що битва, яка розгортається за Україну – це не просто битва за Україну, а битва за долю всього вільного світу».