Сильна демократія має стати зброєю для України, яка переживає непростий етап становлення й розвитку. Про це сказав глава Міжнародного республіканського інституту (IRI) Деніел Твайнінг під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Заснований у 1983 році Міжнародний республіканський інститут є неприбутковою неурядовою організацією, яка пропагує цінності демократії, розвитку громадянського суспільства та захисту прав людини. Протягом останніх 25 років Наглядову раду Інституту очолював сенатор Джон Маккейн. І зараз Інститут активно співпрацює з представниками Конгресу і Сенату США – в тому числі в питаннях підтримки демократичного розвитку України та реформ, що проводить український Уряд.

«Для нас це велика честь бути сьогодні в Києві і засвідчити 100-відсоткову підтримку вашої держави, - зазначив Деніел Твайнінг. – Довгий час Наглядову раду Інституту очолював сенатор Джон Маккейн. І зараз ми продовжуємо його місію щодо України».

«Ви виконуєте важливу місію в Україні, - зазначив зі свого боку Прем’єр-міністр України. – І наші відносини з США, особливо в цей історичний період, цінні для нас».

Керівник Міжнародного республіканського інституту наголосив, що в умовах конкурентного світу питання розвитку – економічного й політичного – набувають особливого значення.

«США підтримує вас, ваші реформи і ваші дії», - додав Деніел Твайнінг і зазначив, що однією з найважливіших урядових реформ вважає реформу децентралізації.