Кожна гривня, виділена Урядом України на дорожні роботи, має вкладатися в якісне покриття, виконання програм безпеки руху і будівництво зручної інфраструктури. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Він наголосив, що, попри серйозне боргове навантаження та зовнішні виклики, цього року Уряд спромігся знайти і виділити безпрецедентні 47 млрд грн, з яких 11,5 млрд грн були направлені на місцеві дороги.

«Я нагадаю, що з 2005-го по 2013 рік державний борг зріс на 50 млрд дол., але за цей період, окрім до Євро-2012, дороги не будувалися. Ми отримали руїну. Та як би не було важко, ми знайшли 47 млрд грн, які направили на будівництво, реконструкцію доріг. З них – 11,5 млрд передали на місця. І тепер потрібна відповідальність (при виконанні робіт і освоєнні коштів)».

Глава Уряду нагадав про доручення Державній аудиторській службі провести перевірки використання коштів і якості виконаних робіт. Результати будуть оприлюднені і направлені до правоохоронних органів – для подальшого аналізу і ухвалення відповідних рішень. За словами Володимира Гройсмана, картина виконання дорожніх робіт по країні – нерівномірна. Десь відсоток виконання планів добігає 100%, а десь не перевищує 20%. «Це безгосподарність і нездатність займатися не тільки будівництвом доріг, - сказав Прем’єр-міністр. - Треба підсилювати регіональну владу і бути вимогливим до її роботи».

Довідково

Загальний запланований Урядом обсяг фінансування дорожніх робіт наступного року становитиме 56 млрд грн.