Президент Петро Порошенко прийняв Посла Сполучених Штатів Америки з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюеля Браунбека, який перебуває в Україні з робочим візитом.

Глава держави наголосив, що релігійна свобода є невід’ємною частиною нашої української ідентичності. «Ми пишаємося, що маємо достойний стан релігійної свободи в Україні, який гарантується Конституцією України та Законом України про свободу совісті і релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві», - відзначив Петро Порошенко.

Президент Порошенко ознайомив Посла Браунбека з кроками, що здійснюються на шляху створення Української Автокефальної Православної Церкви. Президент подякував американській стороні за активну підтримку України у цьому процесі.

Президент привернув увагу Посла до чисельних свідчень жахливих порушень прав і свобод людини, зокрема релігійної свободи, на окупованих Росією українських територіях. Співрозмовники наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування в окупованому Донбасі та Криму українських віруючих Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, представників інших віросповідань.

У свою чергу, Посол Браунбек запевнив, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та праві мати єдину Українську Автокефальну Православну Церкву.