Сьогодні,  10  вересня, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА.

Очільник області висловив подяку за організацію та проведення на належному рівні VI Міжнародного інвестиційного форуму  «Вінниччина – бізнес в серці України» а також за участь у заходах до  655 річниці з часу заснування міста Вінниці.

Під час засідання обговорено ряд важливих питань щодо стану справ області та розвитку регіону. Зокрема йшлося про  відкриття у м. Вінниці заводу «Green Cool» холдингу UBC Group , де уже залучено більш ніж 300  робітників, а до кінця 2018 року планується створити 750 робочих місць. Комплектуючі для виробництва поставляють більш як 30 компаній.

Також голова ОДА повідомив про плани щодо залучення найближчим часом інвестицій у розмірі 600 млн. доларів США  на побудову у м. Гнівані нового заводу з поглибленої переробки кукурудзи, що слугуватиме потужним поштовхом для розвитку території.

«На минулому тижні в області зареєструвала підприємство компанія «Head» – всесвітньо відомий виробник спортивного обладнання, який славиться виробництвом гірських лиж і оснащення для тенісу. У Вінницькій області «Head»  випускатиме кріплення для лиж та інший спортивний інвентар».

Очільник області поінформував учасників наради про візит до хірургічного корпусу ВОКЛ ім.М.І.Пирогова: « В новому корпусі маємо 15 нових сучасних операційних, вже  переведено відділення реанімації, переміщуються до нового корпусу й інші відділення лікарні, де створені належні умови для роботи».

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук доповів про хід посівної кампанії та  збирання цукрового буряк, надав інформацію про дотаційні виплати населенню за державними програмами, зокрема – на підтримку вирощування  молодняка ВРХ.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков, у свою чергу, повідомив, що в області завершується підготовка до опалювального періоду: по галузям готовність -93%-94%, заклади освіти готові практично на 100%.

Із презентацією про «Нову українську школу»  (НУШ) виступив  в. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк.

Підсумовуючи результати засідання, голова ОДА дав ряд доручень структурним підрозділам за різними напрямами.