Поїздка дітей до Києва була ініційована Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, який взяв участь у зустрічі, що відбулася в залі засідань Кабінету Міністрів України. Міністр запросив дітей до столиці на зимові канікули під час робочої поїздки в Донецьку область 25 грудня.
Екскурсія вихованців школи-інтернату триватиме два дні, протягом яких діти відвідають музей Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожежну частину та головне управління Національної поліції, переглянуть шоу в Київському дельфінарії та побачать головну ялинку країни на Софійській площі, яку спеціально було прийнято рішення закрити лише після її відвідин вихованцями Маріупольського інтернату, зазначив Глава Уряду.
"Я дуже радий сьогодні вітати вас у цій залі, - привітав маленьких гостей Володимир Гройсман на початку зустрічі. - Для кожної людини, а ви знаєте це особливо, свій рідний край, своя домівка є дуже важливою. Україна - це наш рідний дім, де ми народилися, де ми зростаємо, де ми будемо успішні і кожен з вас теж. Ми дуже хочемо, щоб на нашій землі був мир. І ми як дорослі хочемо, щоб ви були щасливими, щоб ви усміхалися, щоб ви мали гарну освіту, здоров'я, щоб ваші очі не були засмучені. Це є важливо для усіх для нас. Нехай цей рік принесе кожному з вас частинку людського тепла".
Прем'єр-міністр подякував Міністру внутрішніх справ, колективу міністерства, а також наставникам дітей за цю ініціативу, що зробила можливим те, "що ви сьогодні у Києві і я мав велику честь з вами познайомитися", сказав він, звертаючись до дітей.
Володимир Гройсман та Арсен Аваков показали маленьким гостям залу, де відбуваються засідання Кабінету Міністрів України, та розповіли про роботу Уряду. Сидячи у кріслах міністрів, діти змогли відчути себе вищими високопосадовцями країни.
Вихованці школи-інтернату продекламували вірші. У свою чергу Прем'єр-міністр привітав дітей із новорічними святами та вручив їм подарунки і квитки до київського дельфінарію.

Довідково
У Маріупольській школі-інтернаті живуть діти, які втратили батьків, і соціальні сироти, батьки яких позбавлені батьківських прав. Всього заклад нараховує 107 вихованців, з них 8 першокласників та 21 випускник.
Сьогодні у Маріупольській школі-інтернаті живуть 20 осіб, евакуйованих зі зруйнованого бойовиками інтернату в Мар'їнці, яка знаходиться в зоні бойових дій, і троє хлопців з тимчасово окупованих Донецька і Сніжного.
Всього до Києва завітали 27 вихованців з тимчасово окупованих території віком від 10 до 16 років.