Оголошена Урядом боротьба з контрабандою окрім бюджетних надходжень забезпечує ще й зростання виробництва всередині країни, сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Тільки за 2 місяці нашої боротьби маємо додатково до бюджету 12,3 млрд грн. Сьогодні створюються умови у 3-4 рази більше виробляти української продукції (за окремими продуктовими напрямками)», – сказав Глава Уряду.

Він нагадав, що цього тижня Уряд оголосив підготовку до публічного конкурсу на посаду голови ДФС. У зв’язку з цим керівник служби подав у відставку, і покладання обов’язків керівника служби тимчасово мало відбуватися поза межами існуючих заступників, аби кожен міг взяти участь у конкурсі.

«Призначений (в.о.) був Олександр Власов – бойовий полковник, перший керівник, який створив спецпідрозділ «Фантом» і 2,5 роки він воював на Донбасі. Думаю, що така людина має усі шанси довести, що покладені завдання (щодо вичищення кордону, передусім) будуть виконані. Про що мова: легальний бізнес в Україні має бачити ДФС лише по телебаченню. Усі, хто роблять схеми, мають відчути на собі усю жорсткість покарання, – сказав Володимир Гройсман. – Будемо безкомпромісними і жорстко тримаємо позицію щодо недопущення руйнації національної економіки «тіньовиками», навіть якщо вони впливові».