Цей масштабний проект було реалізовано завдяки фінансовій підтримці держави. Загальна вартість будівництва об’єкту – 19 млн грн., з яких 8 млн грн – кошти державного бюджету за Урядовою програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України»,  решта – кошти міського бюджету. 

Сьогодні, на новому полі вперше зіграли у футбол – гра відбулась між командами «Мрія» і «Темп». А перед тим разом з юними спортсменами перші символічні удари по м’ячу зробили Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, голова обласної ради Анатолій Олійник Вінницький та Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Вітаючи маленьких вінничан із початком нового навчального року Глава Уряду Володимир Гройсман згадав, що коли він був міським головою, одним із перших об’єктів, який в 2006-му році реконструювали і здали в експлуатацію, був плавальний басейн Палацу дітей та юнацтва. Наступним масштабним об’єктом на території закладу став новий стадіон.

«Я пам’ятаю, як ми відкривали перший стадіон у Вінниці. Ми робили неможливе, щоби знайти позабюджетні кошти, домовлялися із забудовниками, і вони його будували. Зараз хочу підкреслити – в рамках державної політики нам стало можливим допомагати фінансово місцевим владам. Минулого року ми виділили на такі об’єкти 250 млн грн, цього року - 370.  Я б дуже хотів, щоб кожен шкільний стадіон в країні, який ще є занедбаним, був побудований за стандартами, які ми бачимо тут. Я справді радий тому, що міська влада реальними справами показує свою професійність і працює на результат. І Вінниця залишається лідером серед багатьох українських міст! Сьогодні ми відкриваємо цей стадіон як символ відновлення України, ми віддаємо належне нашим прекрасним дітям. Таких стадіонів буде в Україні все більше і більше!», – сказав Володимир Гройсман

Будівництво футбольного поля розпочалось у березні 2018-го. Першим етапом стало перенесення усіх інженерних мереж з території майбутнього об’єкту (електрокабелів, зв’язку, тепло-, водопостачання та водовідведення) та влаштування дренажу під футбольне поле. Паралельно виконувались роботи по влаштуванню огородження самого поля і заміні аварійного огородження території Палацу дітей та юнацтва. 

Новозбудоване футбольне поле Палацу дітей та юнацтва зі штучним покриттям – це перше повнорозмірне футбольне поле з-поміж стадіонів муніципальних закладів Вінниці (його розміри 100Х64 м). Об’єкт збудовано відповідно до європейських стандартів та рекомендацій щодо розмірів футбольних полів для проведення міжнародних змагань. Він буде використовуватись для розвитку дитячо-юнацького футболу у місті.

Інфраструктура нового об’єкту окрім самого поля зі штучним покриттям складається з трибун на 439 місць, роздягалень для команд з санвузлами та душовими, санвузлів для відвідувачів, освітлення території (це і світлодіодні світильники, і прожектори, направлені безпосередньо на поле), інформаційного табло тощо. Облаштовано автомобільну стоянку на 49 місць. Об’єкт адаптований для потреб маломобільних груп населення.