Україна готова до опалювального сезону, всі енергосистеми працюють у штатному режимі, а виникаючі у деяких регіонах проблеми – це локальні складнощі, вирішення яких є прямою відповідальністю місцевої влади. Про це під час «Години запитань до Уряду» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Я звертаюсь до всіх політиків: не лякайте людей зривом опалювального сезону. Україна готова. Запаси газу є, з електроенергією проблем немає, система працює у штатному режимі. Я хочу наголосити ще раз: відповідальність за опалення, світло, гарячу воду лежить на місцевій владі», - сказав Глава Уряду.

При цьому він звернув увагу, що кошти в регіонах також є. «Децентралізація дала на місця десятки мільярдів гривень, якими потрібно раціонально розпорядитися, - зазначив Прем’єр-міністр. - Не бачу тут проблем».

Він нагадав, що зараз ідуть непрості дискусії з міжнародними партнерами щодо ціни на паливо для споживачів. І сам факт цих перемовин обумовлений необхідністю продовжувати співпрацю і розраховуватися з боргами, що накопичилися в період з 2005 по 2013 роки – найбільш сприятливий час, який можна було витратити на зміцнення власного видобутку газу, але на той момент ухвалювалися інші рішення.

«Але опалювальний сезон розпочнеться вчасно», - запевнив Володимир Гройсман.