Президент Петро Порошенко та Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц обговорили ситуацію на Донбасі.

Глава Української держави наголосив на важливості партнерства з Республікою Австрія: «Ми хотіли би бачити Австрію державою, яка допомагає рухатися Україні в напрямку повернення нашої країни в родину європейських народів». При цьому він повідомив, що у Верховній Раді вже зареєстрований його законопроект про закріплення у Конституції України європейських та євроатлантичних прагнень Українського народу. Сторони також обговорили тему головування Австрії в Європейському Союзі.

Петро Порошенко подякував Австрії за підтримку українських ініціатив та прагнень, «починаючи від ситуації надання Україні макрофінансової допомоги і закінчуючи підтримкою України в питанні продовження санкцій проти Російської Федерації у разі невиконання нею Мінських домовленостей, нестворення безпекових умов для реалізації Мінська».

У свою чергу, Себастьян Курц зауважив: «Я мушу відзначити, що нас це дуже непокоїть, що ситуація досі залишається складною - такою ж, як і раніше. Я зараз говорю як голова Ради Європейського Союзу. Ми очікуємо дуже чіткої реакції на російську агресію, і у зв'язку із цим у червні цього року ми продовжили санкції проти агресора».

Він додав, що потрібен також канал діалогу для того, щоб знайти мирне рішення. Федеральний канцлер Австрії наголосив: "Хотів би звернувся до Росії із закликом повернутися за стіл переговорів. Це повернення потрібне і в Нормандському форматі. Це єдиний формат, який у нас поки що існує, і єдина можливість для того, щоб вести переговори і колись знайти мирне рішення».