Президент Петро Порошенко під час 13-ї наради керівників закордонних дипломатичних установ України розповів, що робота із запровадження сталого мирного процесу в Україні не припиняється і восени Федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель планує відвідати Україну.

«Думаю, що в цьому колі можу сказати – цієї осені, на початку листопада Канцлер Німеччини Ангела Меркель здійснить візит в Україну. Це є дуже яскраве свідчення особливої уваги наших німецьких партнерів, Берліну до розвитку взаємовигідного партнерства з Києвом», - повідомив Глава держави.

Він наголосив, що робота на мирному треку ніколи не припиняється, зокрема нещодавно відбулися дві телефонні розмови з Федеральним канцлером Ангелою Меркель. «Безумовно, ми обговорили подальші кроки щодо активізації мирного процесу з імплементації Мінських домовленостей, включно у Нормандському форматі. Та перспективи розгортання – це наше ключове завдання – миротворчої місії з мандатом Радбезу ООН на окупованому Донбасі. Це поки що єдиний шлях для створення безпекової складової Мінських домовленостей», - зауважив Петро Порошенко.

У свою чергу, присутній на заході Посол України в ФРН Андрій Мельник наголосив, що візит Федерального канцлера стане найкращим виявом не лише солідарності, але і практичної підтримки. «Німеччина є найбільшим двостороннім донором України в плані технічної допомоги – понад 0,5 млрд євро. Більше частка цих коштів поступила саме після Майдану, починаючи з 2014 року. Таким чином, економічна складова теж матиме важливе значення. Інвестиції з Німеччини зростають. Товарообіг складає понад 8 млрд доларів станом на сьогодні», - сказав він, додавши, що цей показник подолав докризовий рівень. Андрій Мельник підкреслив, що німецькі інвестиції йдуть у виробництво і створення робочих місць.

«Візит справді знаковий. Символічний і не лише в контексті Мінського процесу, не лише в контексті пошуку миру на Донбасі, але так само в контексті двосторонньому. Щоб Канцлер побачила, що країна, яка за чотири роки справді піднялася з колін, економіка зростає, і від цього зростання так само виграють і німецькі товаровиробники. І це теж певний важливий елемент того, що ті дії і солідарність, яка відчувається в Берліні та Європі, у західному світі, вони не даремні і допомагають справді стати міцнішими», - сказав Посол.