Міжнародні конференції з питань реформ в Україні, які вже відбулися у Лондоні та Копенгагені, мають переходити від формату переважно обговорення змін до формату реальної їх оцінки та співрозмірної підтримки – як на технічному, так і на фінансовому рівні. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівниками закордонних дипломатичних установ України.

Він нагадав, що в червні, під час конференції у Копенгагені, він запропонував створити групу експертів з різних країн, які могли б оцінити реальний стан справ в Україні, винести свою оцінку стратегічному плану розвитку держави, а також запропонувати той розмір підтримки, який вважатимуть за доцільне. Така пропозиція отримала схвальні відгуки.

«І насправді під час таких конференцій має з’являтися конкретика – і з точки зору технічної допомоги, і з точки зору співмірності підтримки. Я наголошую: нам не треба нічого дарувати! Ми знаємо, що борги треба повертати. І ми просимо у партнерів тієї підтримки, за допомогою якої ми могли, в тому числі, зменшувати боргове навантаження», - сказав Володимир Гройсман.

Він додав, що наступна подібна конференція має відбутися у Канаді. І, використовуючи досвід Лондона та Копенгагена, цей захід має бути більш змістовним.