Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти Посла Великого Герцогства Люксембург в Україні Жерара Леона П’єра Філіпса.

 У ході спілкування з Послом, Глава держави висловив вдячність люксембурзькій стороні за підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, неухильне та послідовне дотримання режиму обмежувальних заходів ЄС проти РФ, плідну співпрацю в рамках міжнародних організацій.

Відзначивши перспективи розвитку взаємовигідних відносин між Україною та Люксембургом, співрозмовники погодилися із необхідністю докласти спільних зусиль з метою посилення позитивної динаміки політичного діалогу, а також активізації взаємодії у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

Президент також прийняв вірчі грамоти Посла Киргизької Республіки в Україні Жусупбека Шаріповича Шаріпова.

 Співрозмовники відзначили незмінність позицій України та Киргизької Республіки у прагненні зміцнювати та надалі розвивати двосторонню взаємодію.

Глава держави висловився за пожвавлення динаміки українсько-киргизького діалогу в різних сферах. Наголошено на важливості інтенсифікації торговельно-економічної співпраці із задіянням потенціалу вже існуючих механізмів взаємовигідного партнерства - Спільної міжурядової українсько-киргизької комісії зі співробітництва, а також двосторонніх бізнес-форумів.

Окрему увагу було приділено питанням ефективної взаємодії сторін у рамках міжнародних організацій з питань, що становлять взаємний інтерес.

Президент України також прийняв вірчі грамоти Посла Королівства Марокко в Україні пані Фауз Ель Ашабі.

 Президент України висловив сподівання на активізацію політичного діалогу з Марокко з метою розвитку взаємовигідного двостороннього співробітництва у різних сферах обопільних інтересів.

Було підкреслено важливість налагодження ефективної взаємодії між двома країнами в рамках ООН, а також у процесі набуття Україною статусу спостерігача в Організації ісламського співробітництва.

Було відзначено зацікавленість у активізації торговельно-економічної співпраці з Марокко та можливості використання значного промислового та науково-технічного потенціалу України для реалізації спільних проектів.

Глава держави запропонував марокканській стороні ухвалити рішення стосовно скасування візових вимог для українських громадян, які відвідують Марокко з туристичною метою.

Сторони високо оцінили двосторонню співпрацю у гуманітарній сфері. Було підкреслено, що українська вища освіта має в Марокко високу репутацію і кількість марокканських студентів, що навчаються в Україні, постійно зростає.