«Вітаю рішення Брюссельського саміту НАТО щодо зміцнення партнерства з Україною та наших незаперечних перспектив євроатлантичної інтеграції. Це результат багаторічної роботи нашої команди та чітке визнання прогресу України на шляху реформ і наближення до стандартів Альянсу», - наголосив Президент Петро Порошенко на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Ми дуже цінуємо незламну єдність і солідарність Альянсу з Україною», - підкреслив Петро Порошенко.

«Ми і надалі робитимемо все можливе для забезпечення реалізації євроатлантичних прагнень Українського народу», - наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що високо цінує підтвердження відданості Альянсу підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. «НАТО рішуче засуджує та ніколи не визнає анексію українського Криму. Наші партнери вимагають від Росії вивести свої війська з території нашої держави та припинити будь-яку політичну, фінансову та матеріальну підтримку незаконних збройних формувань на Донбасі», - додав він.

Президент також привітав «готовність союзників продовжити потужний, скоординований, трансатлантичний тиск на російського агресора, включаючи санкції».

Петро Порошенко зазначив, що сьогодні і завтра у Брюсселі продовжить відповідну роботу з лідерами НАТО для реалізації інтеграційного потенціалу України та взаємодії в інтересах миру, безпеки і стабільності на континенті.