Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що жодного обмеження у доступі українських журналістів до кулуарів Парламенту не буде. Про це він сказав під час спілкування з парламентськими журналістами у середу з огляду на лист-звернення від журналістів.

«Я здивований цим листом до мене як до Голови Верховної Ради України. Багато журналістів, які тут є, провели зі мною багато років у цих кулуарах, і ще на День журналістики я сказав дуже чітко і виразно, і зараз хочу це повторити, що жодного обмеження доступу українських журналістів до кулуарів Українського Парламенту не буде. Це моя послідовна позиція», - наголосив А.Парубій.

Голова Парламенту заявив також, що «підтримує журналістську ініціативу щодо запровадження більш чіткого порядку акредитації для висвітлення роботи Верховної Ради», та закликав долучатися до створення громадської ради при Прес-службі Верховної Ради України, яка б допомагала в акредитації тих журналістів, які приходять до Ради».

А.Парубій зазначив, що «Апарат Верховної Ради тривалий час веде роботу з цього приводу, і вже є напрацювання про створення громадської ради». За його словами, «журналісти самі краще знають, хто справді займається журналістською діяльністю».