Сьогодні, 18 червня, в Департаменті освіти і науки ОДА заступник голови  Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк провів нараду з директорами шкіл-інтернатів обласного підпорядкування.

Керівник окреслив кілька важливих питань в організації роботи закладів. Так, нещодавно відбулася сесія обласної Ради, на якій прийнято рішення про закриття двох шкіл-інтернатів, що в селах Крищинці (Тульчинський район) та Джулинка (Бершадський район).

«Ці заклади будуть закриті, а на їх базі буде відкрито інтернатний заклад системи соціального захисту для дорослих та навчально-реабілітаційний центр. Це незворотній процес унормування мережі», - зауважив Ігор Івасюк.

Наразі в області триває оздоровча кампанія, тому Ігор Івасюк закликав керівників взяти під особистий контроль оздоровлення тих дітей, які повинні його пройти, а також зауважив, що у Вінницькій області цього року працює 28 таборів. Загалом, у закладах оздоровлення перебувають майже 450 дітей.

Під час наради заступник голови ОДА також деталізував питання стосовно процесу підготовки до нового навчального року. Зокрема Ігор Івасюк досить детально зупинився на підготовці до нового навчального року.

«Цьогоріч перший клас починає вчитися в Новій українській школі, це стосується й шкіл-інтернатів. В зв’язку з цим необхідно дотримуватися всіх вимог, передбачених Новою українською школою. Так, нові навчальні класи повинні мати 8 локацій, нові меблі та головне – перепідготовлених, сертифікованих фахівців. Під час організаційних заходів, що передуватимуть новому навчальному року, зверніть увагу на підготовку не лише кабінетів, а й медичних пунктів та місць харчування. У вас повинні бути укладені договори на харчування та вітамінізацію, оформлені угоди на постачання тепла та інші. Обласні заклади повинні бути взірцем», - наголосив Ігор Івасюк.

Більш детально про хід оздоровлення дітей/вихованців інтернатних закладів в тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влітку 2018 року доповідав в.о. директора Департаменті освіти і науки Володимир Буняк. В ході наради, також, розглянуто питання необхідності реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей.