Президент Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою України Закону «Про Вищий антикорупційний суд», назвавши це рішення історичним.

«Це є перемога. Перемога України. Перемога українського народу. Моя перемога, як Президента України. Перемога українського Парламенту на чолі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Перемога українського Уряду на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом», - зазначив Глава держави.

За його словами, це рішення також є перемогою кожного народного депутата з 315, які проголосували за президентський законопроект і відкрили «зелене світло» створенню Вищого антикорупційного суду України.

«Сьогодні ми завершили формування антикорупційної інфраструктури», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент додав: «Хочу наголосити на рішучості дій української влади у боротьбі з корупцією. Бо в жодній країні світу не існує настільки рішучих законодавчих актів, які прийняті цим Парламентом і підписані мною».

«Я вважаю сьогоднішній день є історичним. Вітаю з цим вас всіх. І хочу просто по-людськи подякувати, подякувати за дуже гарний подарунок на четверту річницю мого президентства», - підсумував Глава держави.