Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Королівства Іспанія зустрівся із Королем Іспанії Феліпе VI.

Співрозмовники відзначили, що за понад 25-ть років з моменту встановлення дипломатичних відносин між Україною та Королівством Іспанія основними принципами, що характеризували двосторонню взаємодію, були дружба та взаємна повага.

Президент України високо оцінив підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави у протидії російській агресії. У свою чергу, Король Феліпе VI відзначив чітку позицію України на підтримку єдності Іспанії.

Петро Порошенко ознайомив Короля Іспанії з розвитком ситуації в тимчасово окупованих Донбасі та Криму. Глава Української держави висловив сподівання на сприяння іспанської сторони у звільненні українських заручників та політичних в'язнів, які незаконно утримуються в Росії.

Під час зустрічі було відзначено вклад української громади у розвиток Іспанії, також було обговорено питання забезпечення прав та культурно-освітніх потреб понад 100-тисячної української громади, яка проживає в Іспанії.