Перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко провів сьогодні щотижневу робочу нараду з очільниками структурних підрозділів ОДА.

«Минулий тиждень був дуже насичений різноманітними подіями та заходами», - зазначив Андрій Гижко.- Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  31 травня перебував на Вінниччині із коротким, але дуже відповідальним візитом, стосовно капітального ремонту доріг в області в рамках урядової програми. Його завданням було - пересвідчитись у якості виконання таких робіт. Високопосадовець був дуже позитивно налаштований, відмітивши, що роботи були виконані у зазначені терміни та із дотриманням найновіших технологій і усіх безпекових чинників:розширення дорожнього полотна, розмітки,освітлення тощо».

В ході наради Андрій Гижко також торкнувся  питання збереження доріг, а саме: встановлення по області 11 вагових комплексів, які допоможуть не допускати руху перевантаженого транспорту. Перший заступник голови облдержадміністрації також нагадав учасникам наради про відкриття на минулому тижні важливих об’єктів для життєдіяльності області, а саме: Центру для реабілітації осіб, які постраждали від домашнього насильства  та відкриття, створеного на базі Вінницького національного технічного університету за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестада, Міжнародного центру інжинірингу в рамках проекту «Україна-Норвегія», де на постійній основі, за кошти наших партнерів, проводитиметься робота із соціальної реабілітації учасників АТО. Також у День захисту дітей -1 червня в Подільському зоопарку відкрито новий сучасний вольєр для ведмедів.

Під час наради Андрій Гижко заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними галузевими напрямами та озвучив окремі доручення з актуальних питань, що потребують вирішення.

Зокрема, начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський поінформував про  стан підготовки до проведення 8-10 червня  OPERAFEST TULCHYN-2018.

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук повідомив про хід посівної кампанії: « З прогнозованих 517 тис. га, сьогодні засіяно   501 тис. га ярих зернових та зернобобових культур. Цей показник сягає  по області 97%.», - зазначив посадовець. Він також  поінформував про роботу, яка проводиться в області, відповідно до державної програми із відшкодування коштів на утримання молодняка ВРХ, зазначивши, що в середині червня вже  очікується перший транш державної допомоги.

Окремо Микола Ткачук повідомив про  розпочаті роботи по розчистці р. Десенка. Зокрема,посадовець  розповів, що  мулові наноси були піддані аналізу, який показав, що кислотність мулу нейтральна, вміст фосфорно-азотно-калійних елементів у нормі, тож він може бути використаний в якості органічно-мінеральних добрив. В процесі роботи земснаряду,  на даний час,  вирівнюються прибережно-захисні смуги, не наносячи шкоди земельним ділянкам.

В свою чергу, директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков повідомив про підготовку до проведення в області опалювального сезону 2018-2019 рр., зауваживши, що на даний час уже близько 20% робіт, згідно графіку,   виконані.

В ході наради було заслухано інформацію в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимира Буняка щодо проходження в області  ЗНО та початку роботи  пришкільних таборів, а також повідомлення директора Департаменту соціальної і молодіжної політики  облдержадміністрації Наталії Заболотної  щодо початку кампанії по літньому оздоровленню дітей.