Можливості економіки, її стале зростання є ключовою запорукою процесу збільшення мінімальної зарплати і середньої зарплати по країні. Про це сказав в ефірі одного з телеканалів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він наголосив, що в 2014-2015 роках говорити про збільшення зарплат не доводилося з об’єктивних причин. І фактично саме Уряд Гройсмана першим поставив питання збільшення «мінімалки» до 3200 грн з 1 січня 2017 року.

 «Сьогодні мінімальна зарплата 3723 грн. Як тільки буде найменша можливість це зробити (підвищити мінімальну зарплату), я це з задоволенням зроблю. Я ініціатор і прихильник цього. Головне – можливості економіки», - сказав Володимир Гройсман.

Не менш важливим, за його словами, є показник середньої зарплати. «За підсумками року вона має бути біля 10 тис. грн. В Україні робочих місць з високою зарплатою має бути все більше і більше», - сказав Прем’єр-міністр.

Він наголосив, що всі соціальні зобов’язання Уряд виконує. Так, цього року підвищено пенсії військовослужбовцям. А з наступного року збільшать пенсії працівникам з великим трудовим стажем.

«Але важливо, аби розвивалася економіка. Багато треба зробити. Відкрити можливості для інвестиції. Будуть інвестиції – буде зростання. Важливо мати довіру людей, довіру партнерів», - зазначив Глава Уряду.

Довідково

Середня реальна зарплата в Україні в квітні зросла до 8480 грн, що на 0,4 % перевищує показник березня і на 12,5 % перевищує показник квітня 2017 року. Як свідчать дані Державної служби статистики України, середня реальна зарплата в 2,3 разу вища за затверджену мінімальну зарплату. В галузевому розрізі зарплати вище середнього виплачувалися в промисловості, передусім добувній та фармацевтичній, в машинобудуванні, традиційно в фінансовій сфері та на транспорті.