Сьогодні, 1 червня, у Подільському зоопарку стартувало обласне свято «Дитинство – країна мрій». Протягом двох днів понад 1200 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, з усіх районів та міст області стануть учасниками яскравого дійства: з розвагами, майстер-класами, подарунками та знайомством з тваринами і птахами. 

Вітали малечу зі святом голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник та директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. 

«Ми дуже готувалися до цього свята і прагнули, щоб ви отримали тут сьогодні позитивні враження, - звернувся до дітвори голова ОДА Валерій Коровій. - Ви в нас найкращі, найрозумніші, найкреативніші і найбільш талановиті. Попереду у вас буде сьогодні дуже багато цікавих справ. Тож дозвольте усіх вас привітати з Днем захисту дітей, з першим днем літа. Здоров’я вам, щастя, натхнення і веселих канікул». 

У рамках заходу керівники Вінниччини, перерізавши символічну стрічку, урочисто відкрили першу чергу з трьох вольєрів великого ведмежого містечка.  Загалом проектом передбачено будівництво закритих вольєрів для постійного перебування тварин, два відкриті експозиційні вольєри з басейнами, а також оглядові алеї для відвідувачів. 

За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, проект реалізується за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного фонду охорони навколишнього середовища. Загальна його вартість становить 4 млн. 615 тисяч гривень. 

Варто також відзначити, що на згадку про цей святковий день для кожного учасника заходу обласна державна адміністрація підготувала подарунки та солодощі.