Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 29 травня провів щотижневу робочу нараду з очільниками департаментів та служб регіону.

Керівник області заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію за різними галузевими напрямами та озвучив низку доручень з актуальних питань життєдіяльності Вінниччини.

 Як повідомив в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк, уже завершилось зовнішнє незалежне оцінювання з математики і української мови. «У тестуванні з математики в минулому році брали участь 4,5 тисячі учнів, цьогоріч - 4,6 тисяч осіб. Збільшення відбулося за рахунок випускників минулих років. Різко зросла кількість учасників ЗНО з української мови і літератури – в поточному році це тестування складало 14,5 тисяч абітурієнтів: вперше ЗНО з української мови проходили учні професійно-технічних училищ та студенти вищих навчальних закладів І-ІІ р.а, - зазначив Володимир Буняк. – З 29 травня по 1 червня проходитиме ЗНО з іноземної мови. Це буде і тестування, і аудіювання».

          Керівник Департаменту також зауважив, що, порівняно з минулим роком, кількість випускників 11-х класів зменшилась в області на 344 учні, натомість на 291 школяра збільшилась чисельність випускників 9-х класів.

                 «Останні дзвоники у навчальних закладах області пройшли злагоджено та організовано. Вже стартувала відпускна кампанія серед освітян, у відпустки починають йти вчителі початкової школи», - інформував Володимир Буняк.

          У контексті питання освіти голова облдержадміністрації Валерій Коровій, враховуючи старт реформи початкової школи, наголосив на максимальній увазі до всіх перших класів.

          Під час наради йшлося також про роботу органів соціальної політики в умовах зміни порядку нарахування субсидій та впровадження механізму монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті.

          Крім того, заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник акцентував увагу на тому, що область увійшла в період підготовки до наступного опалювального сезону. Відтак доручив забезпечити на належному рівні проведення усіх підготовчих робіт у підвідомчих закладах та організаціях.