Сьогодні, 24 травня, в рамках Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій» з нагоди відзначення 204-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка відбулась зустріч керівництва області з письменниками-учасниками даного заходу.

До зустрічі долучились голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, діячі культури та мистецтв області, громадськість та ЗМІ.

Цьогоріч, на Вінниччину для участі у Шевченківському святі завітали літературні діячі з усієї України, а також з-за кордону. Зокрема письменники та поети з Білорусі, Казахстану, Болгарії, Вірменії та Польщі.

«Ми ретельно готувались до проведення Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій» і дуже чекали всіх його гостей та учасників. Вперше це свято в Україні проходило саме на Вінниччині. Це були дійсно історичні часи, адже це був рік проголошення незалежності нашої держави. І от сьогодні, ми знову зустрічаємось на гостинній подільській землі. Сьогодні, в світлі подій останніх років ми відкриваємо Шевченка по-іншому, через призму сакрального, що не піддається простим поясненням, це те, що передається із покоління в покоління», - зазначив Валерій Коровій.

Під час зустрічі Валерій Коровій вручив гостям подяки за активну участь у проведенні Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій» та пам’ятні сувеніри.

В свою чергу письменники та поети передали очільнику області свої збірки та твори.