«Хочу наголосити офіційно –  не існує жодних міжнародних переговорів ні з нашими європейськими партнерами, ні з нашими американськими партнерами, де би ми не піднімали питання необхідності якнайскорішого звільнення українських заручників, які незаконно утримуються як на окупованій території, так і політичних в’язнів, яких Росія тримає в тюрмах окупованого Криму і на території РФ», - підкреслив Президент Петро Порошенко під час спільної з Президентом Естонії зустрічі з представниками ЗМІ, відповідаючи на запитання, що робить Україна задля звільнення політичних в’язнів у Росії.

Глава держави зазначив, що це питання також обговорювалось під час зустрічі з Президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд і були скоординовані дії. «Звільнення заручників є складовою частиною Мінських угод, де Росія взяла на себе прямі зобов’язання щодо звільнення заручників. Мова йде про Сущенка, Сенцова, Кольченка і багатьох інших, про кримських татар, українських військовослужбовців. Нікого ми не забуваємо», - наголосив Президент.

Петро Порошенко зауважив, що під час вчорашньої телефонної розмови з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель також були скоординовані дії, і очільниця німецького уряду проінформувала Президента України, що на переговорах з Путіним у Сочі це питання було одним із важливих у порядку денному.

«Ми робимо все, що від нас залежить, щоб забезпечити, вибачте на слові, тиск на російського президента, щоб він нарешті віддав доручення і процес, який нами був розпочатий наприкінці минулого року, коли нам вдалося звільнити 74 заручників, ми обов’язково найскоріше продовжили. І українські герої якнайшвидше повернулися додому», - наголосив Глава держави.