«Ключовим питанням у роботі нинішнього пленарного тижня в Парламенті має бути проект закону про створення Антикорупційного суду», - наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи засідання погоджувальної ради у понеділок. Він нагадав, що робота над цим документом триває давно, було подано майже тисяча поправок і часу для дискусій було достатньо. «На моє переконання - маємо переходити до ухвалення рішення», - наголосив А.Парубій.

Голова Парламенту зазначив, що необхідно передбачити для роботи над законопроектом два або три дні, щоб усі автори правок мали можливість висловити свою позицію, аби був запас часу для прийняття рішення.

А.Парубій повідомив, що о 15 годині в понеділок відбудеться засідання профільного Комітету з цього питання, і закликав ухвалити остаточне рішення щодо законопроекту, «тим більше, що значна кількість позицій узгоджена з Венеційською комісією і МВФ, а дискусія, фактично, йде з питання щодо повноваження громадської ради міжнародних експертів».

Голова Парламенту наголосив, що братиме участь у нарадах з представниками міжнародних інституцій, аби «вийти на узгоджену позицію в сесійній залі».

А.Парубій висловив сподівання, що розгляд проект закону про Антикорупційний суд розпочнеться у вівторок на вечірньому засіданні