21 травня голова ОДА Валерій Коровій провів на території палацу Потоцьких у Тульчині чергове виїзне засідання організаційного комітету щодо проведення ІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018.

У виїзному засіданні оргкомітету фестивалю взяли участь заступники голови ОДА Ігор Івасюк та Василь Броварник, керівники департаментів облдержадміністрації та служб, відповідальних за проведення фестивалю.

Голова ОДА переконався, що  під час проведення OPERAFEST TULCHYN-2018,буде забезпечено зручне та безпечне розташування гостей фестивалю, їх харчування та медичне обслуговування. Тільки у партері перед сценою організатори  облаштують 1200 місць. Очільник області проконтролював виконання ремонтних робіт всередині  Палацу Потоцьких, підготовку та облаштування території, встановлення і монтаж різноманітних локацій на території міста.

Валерій Коровій разом із учасниками виїзного засідання оргкомітету пройшов вулицями Тульчина, оглянувши готовність пішохідних маршрутів та арт-об’єктів, що вже стали справжньою окрасою міста. На завершення маршруту  очільник області оглянув майдачик, де тривають роботи з організації просторової інсталяції мелодії пісні «Щедрик», присвяченої Миколі Леонтовичу.

«Це унікальний проект : коли є креативна ідея, то все решта робиться з великим ентузіазмом,- підкреслив Валерій Коровій.- Ми з вами є свідками того, як відроджується Тульчин, як громада трепетно ставиться до свого міста. Для мене дуже важливо, що ми бачимо рух вперед. Приємно усвідомлювати,що значні позитивні зміни відбуваються і в самому палаці Потоцьких і в плануванні  концертної програми, яку ми цього року  значно розширили, і по географії виконавців, і по маршрутах переміщення гостей фестивалю».

Очільник Вінниччини зазначив, що минулоріч, даючи можливість успішного старту OPERAFEST TULCHYN, обласний бюджет взяв на себе левову частку фінансування фестивалю. «У цьому році ситуація вирівнялась – Тульчинська ОТГ бере на себе значні фінансові видатки на заходи. що проходитимуть у місті, разом з тим, до підготовки OPERAFEST TULCHYN-2018 долучились потужні спонсори і навіть небайдужі підприємці м.Тульчина»,- повідомив Валерій Коровій.

Нагадаємо, що протягом трьох днів  8-10 червня під відкритим небом на території Палацу Потоцьких  глядачам запропонують вісім ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів, адаптованих спеціально для OPERAFEST TULCHYN. Виконавці – найкращі зірки європейської, американської та української оперних сцен, які виступають на престижних оперних сценах світу. 

У фестивалі візьмуть участь понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомі диригенти: Оксана Линів (Австрія-Україна), Тарас Криса (США), Дмитро Морозов (Україна), Вікторія Рацюк (Україна).