Пенсійна реформа, яка стартувала восени минулого року, перебуває на перших етапах впровадження, і попереду багато змін, одна з яких – автоматичне підвищення пенсій в залежності від можливостей економіки, а не політичних обіцянок. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він нагадав, що з минулої осені підвищені пенсії виплачують понад 9 млн пенсіонерів. З квітня поточного року пенсії підвищені військовим пенсіонерам.

«І якщо хтось думає, що це все, – ні! Ми тільки почали систему постійного підвищення пенсій. Ми розпочали процес. Це та зміна, яка з часом буде набирати обертів, і люди будуть це відчувати. Я проти одномоментних подачок!» - сказав Глава Уряду.

Він погодився, що сьогодні є багато викликів – зростання цін, приміром. «Але для стримання цін треба інвестувати в економіку, розвиток промисловості – задля формування пропозиції товарів та послуг на ринку. І ми такі програми запроваджуємо. А все, що заробить економіка, ми будемо реінвестувати в зростання добробуту людей», - додав Володимир Гройсман.