Голова Верховної Ради України А.Парубій під час зустрічі у п’ятницю з делегацією Ради директорів Групи Світового банку подякував за надану інвестиційну та професійну консультативну підтримку у підготовці реформ в Україні. «Пенсійна, освітня, реформа охорони здоров’я, а також у сфері управління державним майном та приватизації, - важливі кроки, які будуть змінювати якість життя в країні», - наголосив А.Парубій. «Вихід на позитивну динаміку в економічній сфері означає певний прогрес і правильний напрямок у здійсненні реформ», - зазначив Голова Парламенту. При цьому він зауважив, що «проведення прозорої приватизаційної кампанії та інших реформ, створення ефективного антикорупційного механізму – це важливі моменти, які позначаються на активності інвесторів в Україні».

А.Парубій підкреслив, що «залишається багато викликів, які стоять на шляху продовження і завершення розпочатих реформ, і роль Парламенту в цих процесах надзвичайно важлива». «Ми прагнемо якнайшвидше завершити процес створення незалежного Вищого антикорупційного суду та завершити формування антикорупційної системи. Всі елементи відповідного законопроекту узгоджуються з нашими міжнародними партнерами згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.», - сказав Голова Верховної Ради і додав, що сподівається на остаточне голосування з цього законопроекту у наступний четвер.

Голова Парламенту наголосив, що проведення глобальних реформ, їх фінансування відбувається на фоні щоденної агресії з боку сусідньої держави, коли серйозні витрати Україна має здійснювати як на захист своїх територій, на сектор безпеки, так і на вирішення проблем, які породжені цією гібридною війною.

Під час зустрічі обговорювалися питання підвищення ефективності управління державними банками та банківським сектором, забезпечення прозорої, конкурентної приватизації, земельної реформи, питання допомоги переселенцям з окупованих на Донбасі територій.

Члени делегації Ради директорів Групи Світового банку, які представляли майже 80 країн світу, заявили про підтримку реформ в Україні. «Ми є голосом і представниками наших країн у Світовому Банку. Для багатьох – це перша поїздка до України, і ми вражені тими важливими реформами, які змогла провести Україна у складні для себе часи»,- зазначив Виконавчий директор Світового Банку Франк Геемскерк.

«Нам важливо відчувати солідарність світу», - наголосив А.Парубій.