На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації у своєму виступі на урочистому відкритті Дня Європи у Вінниці.

В урочистих заходах з нагоди святкування Дня Європи взяли участь: Президент України Петро Порошенко і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, народні депутати та члени Уряду України, духовенство, офіційні делегації з  Республіки Польщі, Македонії, Молдови, Румуніїї, Литви,Чеської Республіки ,а також із міст України: Ужгорода, Херсона, Новоград-Волинського та  жителі м.Вінниці.

«Ми творимо історію, крок за кроком рухаючись у коло європейських народів,- зазначив у вітальному слові Валерій Коровій. - Сьогодні дійсно серце Європи б’ється саме тут,  на цій величній площі у місті Вінниці. Дуже важливо, що сьогодні з нами разом Президент України та Прем'єр – міністр України, високе дипломатичне представництво, тож маю пропозицію, щоб на сьогодні м. Вінниця стала неофіційною європейською столицею нашої України».

Очільник області висловив переконання, що кожен українець, кожен житель Вінниччини, починаючи  із себе, зі своєї родини, зі своєї вулиці, свого міста чи села вже сьогодні будує європейське майбутнє  та побажав усім присутнім миру, злагоди і достатку.

По завершенню урочистої частини Валерій Коровій разом із високоповажними гостями оглянули локації, спілкувалися та фотографувалися з вінничанами, повністю поринувши в атмосферу свята.

Святкові заходи до  Дня Європи  для  вінничан та гостей міста розташовані на 8 локаціях.

Варто зазначити, що у хореографічному флешмобі, який відкривав святкування, взяли участь понад 1500 дітей, які  встановили національний рекорд  та прославили наше місто на всеукраїнському рівні.

Після офіційного відкриття, на головній сцені свята розпочалось симфо-шоу у виконанні «PRIME ORCHESTRA», яке продовжилось танцювальним шоу від київського колективу «JAZZBALLETKIEV».

В центрі міста  проходить фестиваль «VinBookFest», де дієкнижкова виставка-ярмарок українських видавництв та книгарень, різноманітні майстер-класи, тематичні фотозони  та просторові інсталяції. На Соборній втілено мистецький проект «Архітектурна мозаїка Європи», розміщено різні виставки та живі скульптури.

Вулиця Соборна  сьогодні стала місцем проведення проекту «Вулиця європейського мистецтва». Тут діють творчі локації  «Класика», «Сучасне мистецтво» та «Джаз», де виступатимуть кращі колективи міста, області та Республіки Польща.

На центральній вулиці міста  проводять майстер-класи «SiViProject» бармен-шоу, а також  презентують ретро - автомобілі  та зразки еко - транспорту.

Усе це створює святкову атмосферу, дає  відчуття глибокої спільності і єднання та  відчуття приналежності  кожного жителя Вінниці до великої європейської сім’ї.