Голова Верховної Ради України А.Парубій наголошує, що Парламент нинішньої каденції, профільний Комітет, новостворені державні органи здійснюють серйозні зусилля для вдосконалення державної служби в Україні. Про це він заявив у четвер, відкриваючи виставку до 100-річчя державної служби України.

«Я вважаю, що в нинішній каденції ми зробили просто революційні кроки, які дають можливість до прозорого конкурсу, коли громадяни України, хто має знання і вміння, могли б прийти на державну службу, і щоб державна служба була честю для кожної людини і високим званням для кожного українця», -сказав А.Парубій.

Голова Верховної Ради привітав державних службовців зі 100-річчям заснування держслужби в Україні і запросив оглянути виставку, «яка показує увесь шлях держслужби за 100 років».


У відкритті виставки також взяли участь Голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко та Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.


Довідково: Захід присвячено висвітленню подій інституційного становлення державної служби, що була започаткована в добу Української Держави часів гетьмана Павла Скоропадського. У 1918 році, вперше в історії України, на законодавчому рівні закріпили засади функціонування інституту державної служби та статус державного службовця.

В експозиції «100-річчя державної служби України» будуть представлені ключові етапи становлення та розвитку в Україні професійної і політично нейтральної державної служби європейського зразка.

Ініціаторами проведення експозиції виступили Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування та Національне агентство України з питань державної служби. Організатори сподіваються, що проект приверне увагу суспільства до традицій та професійних надбань української державної служби в контексті загальноєвропейського погляду на державну службу.