Дорога до храму має бути вільною - без обмежень і заради тих позитивних змін, які сьогодні переживає держава. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом.

"Я завжди говорю про те, що дорога до храму має бути вільною - без перешкод та обмежень. Це та основа, на якій можна будувати все інше", - сказав Володимир Гройсман.

Глава Української Греко-Католицької Церкви погодився і наголосив, що церква має стати не просто місцем молитви, а партнером для суспільства, допомогою у зміцненні та об'єднанні української держави.

"Ми хочемо поставити наш досвід на служіння нашій державі, - сказав священик. - Ми мусимо скріплювати нашу державу через зміцнення довіри до інституцій".

Одним з прикладів такого партнерства Блаженніший Святослав назвав освіту молоді. Один із закладів, де така робота ведеться - Український католицький університет у Львові, який Глава Уряду відвідав на початку цього року. "Освіта і вкладання (ресурсів) в молодь - це колосальна справа. І тут ми також готові бути партнерами", - зазначив Блаженніший.

Він подякував Главі Уряду за візит.

"Це історичний візит, який показує пошану до нашої Церкви", - сказав Глава Церкви.