Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч зі Спеціальном представником Державного департаменту США у питаннях України Куртом Волкером.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію на Сході України. Курт Волкер поділився своїми враженнями про гуманітарну кризу у прифронтових районах Донбасу.

Голова Верховної Ради заявив, що для України дуже важлива позиція США щодо продовження і посилення санкцій проти Російської Федерації.

«Путін не хоче жодних компромісів. Йому не потрібен контроль над кількома районами. Йому потрібно повернути вплив над Україною в цілому» - зазначив Голова Верховної Ради України.


Андрій Парубій розповів Курту Волкеру про активну регіональну співпрацю, яку проводить Україна в рамках Балто-Чорноморського співробітництва.

Зокрема, Голова Верховної Ради підкреслив, що Україна і Парламенти Латвії, Литви, Естонії, Польщі та Литви виступають категорично проти будівництва газогону «Північний потік-2».

«Північний потік- 2» - це російська зброя у війні не лише проти України, а й проти усіх країн вільного світу. «Північний потік- 2» - це інструмент Путіна, щоб зробити європейські країни залежними від Росії. Якщо запрацює «Північний потік – 2» і українська газотранспортна мережа втратить своє значення – це може стати каталізатором для повномасштабного військового наступу російських військ на територію України», - зазначив Андрій Парубій.


Голова Верховної Ради розповів спеціальному представнику Державного департаменту США про ухвалення цього тижня Верховною Радою важливого Законопроекту про захист інтелектуальної власності. Також Андрій Парубій поділився з Куртом Волкером планами щодо законодавчої діяльності Парламенту.

«Головним завданням Парламенту на найближчі тижні – є розгляд і ухвалення Закону про Антикорупційний суд. Нас чекає важка робота, адже зараз він має 1925 правок. Я не відкидаю можливості, що ми будемо розглядати його майже кілька днів».

Серед законодавчих пріоритетних Голова Верховної Ради також назвав законопроект «Про Національну безпеку», також законопроект щодо розмінування, Виборчий кодекс, оновлення складу Центральної виборчої комісії.