На цьому голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив під час щотижневої оперативної наради з керівниками департаментів та служб регіону. 

Очільник Вінниччини підкреслив, що організація проведення зовнішнього незалежного оцінювання, яке цьогоріч стартує 22 травня тестуванням з української мови, має бути на найвищому рівні. Аби кожній дитині, яка планує скласти ЗНО, була забезпечена така можливість. 

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, у свою чергу, зауважив, що, у порівнянні з минулим роком, кількість учасників тестування суттєво збільшилася, і в цьому році ЗНО складатиме близько 15 тисяч осіб. «Це пов’язано з тим, що і коледжі, і училища теж долучаються до складання ЗНО, - зазначив Ігор Івасюк. – Відпрацьовано питання підвезення дітей до пунктів тестування. Державна служба охорони додатково закупила рамки і металошукачі, оскільки пропуск на пункти тестування відбувається через них». 

У продовження теми освіти голова облдержадміністрації Валерій Коровій  доручив також тримати на постійному контролі питання своєчасної виплати відпускних педагогічним працівникам області. 

Також під час наради керівник ОДА традиційно заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за окремими галузевими напрямами. 

Так, директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури Сергій Волков інформував про відкриття оперативно-диспетчерського центру при Департаменті, функціонування якого дозволить контролювати роботу, відстежувати графік, швидкість та кількісні характеристики руху пасажирського транспорту. 

Директор Департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Вовченко, у свою чергу, повідомив, що на 48-му Арсеналі тривають роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів, розміщених на території частини. «За минулий тиждень на полігон до іншого регіону вивезено 1 600 боєприпасів на знешкодження. Розмінування території Арсеналу проводять 60 саперів. На сьогодні обстежено вже 77 % території», - зазначив Сергій Вовченко. 

Крім того, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович відзначила позитиву динаміку укладання декларацій мешканцями Вінниччини із сімейними лікарями. На сьогодні, за її словами, укладено вже 317 тисяч декларацій.