Уряд був і залишається на стороні чесного бізнесу шляхом захисту його інтересів та ухвалення розумної регуляторної політики, яка забезпечує прийнятні умови розвитку. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з діловими колами Закарпатської області, передусім представниками підприємств з іноземними інвестиціями.

Глава Уряду підкреслив, що Закарпаття має немало переваг для інвесторів, але важливо не тільки залучити ресурси, а й дати їм можливості для зростання.

«Нам потрібні інвестиції, нормальний клімат. Потрібні розумні регуляції, які дадуть можливість розвиватися країні. Ми постійно займаємося питанням дерегуляції, забираємо зайві речі, секторально створюємо механізми підтримки промисловості. Розуміємо і суміжні питання – передусім, судової системи. Уряд на вашій стороні, на стороні чесного бізнесу», - сказав Глава Уряду.

Учасники зустрічі відзначили, що сьогодні в Україні потрібні не тільки технології, як такі, а й стратегічне бачення розвитку кадрів – перш за все інженерних – від їх підготовки до створення мотивації працювати безпосередньо в Україні. Підприємці навели статистичні дані, що українські вчені та кваліфіковані працівники створюють до 8-10% ВВП великих розвинутих країн. Саме тому, запевнили бізнесмени, політика розвитку має враховувати елемент раціонального «національного прагматизму» та захисту – нашого потенціалу, наших можливостей і наших людей.

«Я за перебудову економіки, за те, щоб ми перестали бути придатком – і по сировині, і по кадрах, - сказав Володимир Гройсман. – Я зацікавлений в тому, аби підприємці були успішні, а економіка – сильною. Глобальний світ конкурентний, і всі на нас дивляться, як на конкурента з серйозним потенціалом. Ми можемо подвоїти агросектор, у нас кратний потенціал для зростання легкої промисловості завдяки розстрочці зі сплати ПДВ при імпорті обладнання. Обсяги виконання робіт по дорогах стали наймасштабнішими за останній час. Потрібен час і продовження реформ, у тому числі в суміжних сферах – освіті, перш за все».

 У контексті потрібних ініціатив, які обговорюються, Глава Уряду назвав подальшу дерегуляцію і сталість законодавства, коли у минуле відійде практика змін законодавства наприкінці року.