Сьогодні в залі засідань облдержадміністрації під головуванням голови ОДА Валерія  Коровія  відбулась розширена обласна нарада, в якій взяли участь : заступники голови облдержадміністрації, голови районних державних адміністрацій, міські голови міст обласного значення та міський голова м. Вінниці, лідери ОТГ, керівники департаментів ОДА, представники ЗМІ.

До порядку денного наради були включені наступні питання: 

  1. Про реформування галузі освіти відповідно до Закону України «Про освіту»;
  2. Про виплату заробітної плати ЦПМСД. Використання медичного обладнання та виробів медичного призначення, придбаних за кошти Світового банку;
  3. Про монетизацію проїзду для пільгових категорій громадян;
  4. Про нову програма житлових субсидій. 

«Ми розглядатимемо сьогодні базові питання, які мають надзвичайно важливе значення,- підкреслив Валерій Коровій. - Основним питанням для державного бюджету на сьогодні є забезпечення макроекономічної стабільності в державі і виконання зобов’язань по зовнішнім запозиченням. Тож розраховувати на те, що державний бюджет буде направо і наліво роздавати кошти не треба.

Думаю, що для всіх нас перша половина року буде дуже непростою у частині прямих асигнувань із держбюджету».

Звертаючись до учасників наради, очільник області охарактеризував основні досягнення бюджетної децентралізації для бюджетів базового рівня регіону. Він, зокрема, зазначив, що за останні три роки  місцеві бюджети зросли від 3 млрд. грн. до 9 млрд. грн.

«На базовий рівень пішли субвенції на освіту та медицину,  60% ПДФО, місцеві податки і збори, які формують бюджети розвитку. Тож бюджети розвитку за минулий рік, порівняно із 2014 роком зросли із 350 млн. грн. до  2,9 млрд грн. у 2017 році. Хочу вкотре наголосити, що разом із збільшенням фінансових ресурсів, збільшується відповідальність керівників органів влади базового рівня. Ми сьогодні матимемо чесну розмову про ті відповідальні завдання, які необхідно вирішувати вже зараз»,- підкреслив Валерій Коровій.